India Adoptie Plan (IAP) is een Nederlandse stichting die vanaf 1992 bezig is om lokale zendingswerkers in India, Nepal en Bangladesh in contact te brengen met mensen in Nederland die hen financieel willen ondersteunen.

Momenteel zijn er contacten met meer dan 1.400 werkers en 70 verschillende bedieningen die verbonden zijn met zo’n 500 Nederlandse supporters.

 

Het ontstaan van IAP

Na een aantal jaren met zijn gezin in Nepal en later India te hebben doorgebracht, als medewerker van Jeugd met een Opdracht (Youth with a Mission- kortweg YWAM) besefte Bart Doornweerd dat, om India bekend te maken met het Evangelie van Jezus, niets of niemand zo doeltreffend werkt als ‘plaatselijke zendelingen’, mensen die er hetzelfde uitzien, de taal spreken, de gewoontes kennen; mensen die kunnen getuigen dat Jezus niet alleen de God van het Westen is, maar de God van alle mensen!

Na zijn terugkomst in Nederland is Bart begonnen met het ondersteunen van enkele mensen in India en al gauw kwamen er steeds meer enthousiaste mensen die graag hun kleine financiele steentje wilden bijdragen aan het zendingswerk in India, Nepal en Bangladesh.

Ondertussen zijn vele mensen vanuit Nederland (en enkele omliggende landen) betrokken bij dit werk. Sommigen geven veel, anderen minder, maar elke euro van elk bedrijf, kerk, celgroep, kring, persoon of gezin wordt gebruikt voor het Koninkrijk van God in India, Nepal of Bangladesh.

 

Klik hier om onze brochure te downloaden

IAP beschikt over een ANBI verklaring, uw giften zijn dus fiscaal aftrekbaar.

 

Geven? Klik hier voor info!